Hartige happen

Saucijzenbroodjes (10 stuks)

 
Je kunt natuurlijk zelf saucijsjes maken en daarbij ook zelf bladerdeeg te maken. Wij doen het vandaag even op de makkelijke manier en we hebben gewoon een paar pakjes bladerdeeg gekocht.
 
 

Ingredienten;

250 g HoH gehakt
1 el sambal oelek
0.5 tl nootmuskaat
2 eieren
2 el paneermeel (als het toch iets te nat voelt doe er dan een beetje bij)
beetje zout en peper
10 blaadjes bladerdeeg.

 

Bereiding;

1. Meng het gehakt met  de sambal en de nootmuskaat. Stop er nu het paneermeel en een ei bij, meng goed door!

2. Breng het op smaak en rol er dan kleine worstjes van. Leg de worstjes gekoeld weg.

3. Laat het bladerdeeg ontdooien en besmeer met het andere losgeklopte ei. Leg het worstje erop en vouw hem dubbel en druk hem goed aan.

4. leg ze voor 10 min in de koelkast om te laten rusten en in die tijd kun je de oven voorverwarmen op 190 c.

5. Bestrijk de bovenkant met ei en bak ze in ong 15 min af.

 

En dit is het overheerlijke eindresultaat!