Keuken

Italiaanse salade met Mayonaisesaus.

 

Heerlijk voor in de zomer als voorgerecht of bijgerecht!

 

Ingredienten;

35 g Aardappelen;
       Augurk;
30 g Wortel
25 g Knolselderij;
       Groene Boontjes;
       Doperwten;
       Ham;
18 g Gevulde Olijven;
8 stuks Kappertjes;
3 eetl Franse dressing zonder peterselie

Bereiding;

1. Weeg de ingredienten af. Zet ook vast een pan met water op voor het blancheren.

2. Schil de aardappelen, wortel en knolselderij. Was ze en snijd ze Julienne. Snij de augurk ook in julienne. (Doe ze na het snijden in aparte bakjes.) 

3. Maak de boontjes schoon en doe ze in een bakje.

4. Snij de ui in brunoise en doe ze in een bakje.

5. Halveer de olijven. Stop de augurk, olijf en ui bij elkaar

6. Blancheer de aardappel, wortelknolselderij en boontjes. (Alles apart) Als het geblancheerd is spoel je het in koud water, alleen de aardappel laat je uitstomen!

7.Voeg de groenten nu toe bij de rest, spatel het doorzichtig door en voeg beetje voor beetje de dressing toe.

8. Breng de salade nog op smaak met peper en zout.

 

Eet smakelijk in deze warme zomer!