Brood
Gevlochten Luxe broodjes 30 stks. (Kleinbrood) (Handmethode)
Ingredienten;
1000 g patentbloem;
60 g gist;
20 g zout;
80 g margarine of broodverbeteraar;
10 g melissuiker; (GROVE KRISTALSUIKER)
50 g melkpoeder
± 560 g water.
Benodigheden;
Oven, 260 graden
Bereiding;
1. Verwarm de oven voor. Weeg de grondstoffen af, meng de droge bij elkaar en maak er een cirkel van. In het midden leg je de gist met water. (Hou een beetje water over) Begint het al op een deeg te lijken, doe de rest van het water er dan bij.
2. Begin te kneden tot het een droog, soepel en stevig deeg is.
3. Bol het deeg op en laat het ong 25 min rijzen (Voorrijs) (leg er een lege plastic broodzak omheen, dat voorkomt uitdroging.)
4. Nu kun je het deeg wegen en verdelen. (Neem het totale deeg gewicht en dat deel je door 30.)
5. Rol de deegjes uit tot ´pillen´ van ong 40 cm. En ga de deegjes vlechten. (Hieronder vindt u een paar voorbeelden)
6. Leg de gevlochten deegjes op een schone, ingevette bakplaat. Als ze allemaal gevlochten zijn strijk je ze in met ei en geef je ze een narijs van ong 60 min.
7. Bak de broodjes goudbruin & gaar in ong 6 tot 8 min.
Voorbeelden van gevlochten broodjes.