Slagroomtaart. 12 personen.

 

We hebben het kapsel al gemaakt, dus nu gaan we er wat meedoen.. We maken er een slagroomtaart van! 

 

Ingredienten;

1.5 L Slagroom;
400 g banketbakkersroom (Kunt u vinden bij uw plaatselijke bakker) OF Dr. Oetker gele room mix.
1 Kiwi;
1 Mandarijn;
4 of 6 Aardbeien;
6 Blauwe druiven
1 zakje Klopfix
Suiker, tot de slagroom net zo zoet is als jij wilt!
Melk of pure hagelslag, geen wit erbij. of vruchtenhagel (Confetti).

Benodigheden;

Mixer;
Broodmes;
Spuitzakken;
Gekarteld spuitmondje;

 

Bereiding;

1. Klop eerst de gele room (bij dr. oetker staat hvl water erbij, als u het van de bakker hebt vraag het daar nog even.

2. Snij het kapsel in 3 plakken. 

3. In een spuitzak doe je de room en spuit het netjes op de onderste laag, leg de 2e laag er weer op.

4. In de andere spuitzak stop je eerst het spuitmondje en spuit dan netjes een laagje slagroom erop, doe de laatste laag erop.

5. Doe er nog een laagje slagroom op, maar nu moet je met een paletmes (of anders een pannenkoekmes) de bovenste laag glad en egaal maken. Dit doe je ook aan de zijkant.

6. Aan de zijkant heb je nu ook een mooi glad laagje slagroom, dan kun je de hagelslag of confetti er op doen (door de slagroom blijft het dus plakken).

7. Maak  eerst ong 12 gelijke stukken maar snijd de taart niet! In die alle 12 de stukken maak je 1 Rozetje van slagroom (Voorbeeld hieronder.) En dan spuit je van links naar rechts slagroom in het stuk waar je geen rozetje hebt.

8. Nu het fruit nog, natuurlijk even schillen en snijden. je legt de stukjes fruit om en om. (Kiwi - mandarijn. Bij de Kiwi leg je een stukje aardbei of 2 stukjes. Bij de mandarijn leg je dus een doormidden gesneden druif.

 

Nu is de taart klaar om aangesneden te worden en opgegeten te worden! Eet smakelijk!

 

 

Rozetje

Eindresultaat!

Kapsel Beslag;

Voor elke lekkere Slagroomtaart kunt u het beste Kapsel maken, dit is eigenlijk gewoon een cake maar dan veel luchtiger.

Je kunt dit ook invriezen! Het blijft even lekker en het blijft vers!

 

Ingredienten;

5 eieren;
150 g suiker, (als je een smaakje wilt toevoegen kun je natuurlijk ook een beetje citroenrasp vervangen voor suiker, de grammen suiker blijft wel 150 in totaal!)
150 g patentbloem;
Snufje zout

Benodigheden;

Mixer
Springvorm (rond 24 cm)
Spatel

Bereiding;

1.   Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in met boter of bakspray.

2.   Doe de eieren in de kom en laat ze schrikken. (Ong 2 min kloppen.) Doe vervolgens beetje bij beetje de suiker erbij en klop het geheel stijfwit. (Kun je torentjes maken is het goed!)

3.   Spatel de bloem erdoor maar laat de lucht niet ontsnappen!

4.   Schep het in de ingevette springvorm en zet het in de oven totdat het goudbruin is.  Ong 20 - 25 min. (Je kunt het altijd nog controleren met een satéprikker of het gaar is)

 

.

Kapsel

 

Veel plezier met het bakken en laat ons weten hoe het is gelukt